A szaunák világa: Test és lélek harmóniája otthonában

2024. január 18. - csütörtök// Grószné Virág Enikő //

A szaunák világa: Test és lélek harmóniája otthonában

Blogunkban bemutatjuk, miért érdemes beszerezni otthonodba szaunát, milyen típusai vannak és mik azok a modernizálások, amikkel a szaunázáskor eltöltött idő még élménydúsabb lehet. Mindezek az előnyök az otthonodban várhatnak rád! Nem kell sem utaznod, sem várakoznod vagy alkalmazkodnod.

Egyensúly az életedben

A szauna nem csupán egy forró helyiség, hanem egy olyan terápiás környezet, ahol a stressz és a mindennapi aggodalmak eltűnnek a gondolatainkból. Az izzadás és a meleg hatására a testünkben felszabaduló endorfinok egyfajta természetes boldogsághormonként működnek, segítve bennünket a relaxáció és nyugalom állapotába jutni.
A rendszeres szauna használatának előnyei között szerepel a stresszcsökkentés, a vérkeringés fokozása, az izomlazítás, a méregtelenítés, valamint a bőr állapotának javítása. Minden típus egyedi élményt kínál, amely hozzájárul a test és a lélek harmóniájához, miközben az egyéni igényeknek megfelelően testreszabható. A szauna használatáról bővebben itt olvashatsz. 

Az aromaterápia jótékony hatása

Az otthoni szauna használatakor a hangulatodnak megfelelő szauna aromát tudjod használni. Webshopunk kínálatában könnyen tudsz választani a kellemes virágillatok közül. Az egészséges életmód jegyében olyan szauna aromák közül is tudsz választani, melyek gyógyhatásokkal is rendelkeznek, így használatával tovább segíthetik egészséged megőrzését. 

A modern szaunák: infraszauna és a kombinált szauna

A legújabb technológiai fejlesztéseknek köszönhetően ma már olyan szaunákat találhatunk, amelyek nemcsak átmelegítenek a hideg időben, hanem a fényterápia, az illatok és a hangok kombinációjával is kényeztetik érzékszerveinket. Az infraszauna és kombinált szauna ezekkel a plusz funkciókkal rendelkeznek.


Rádiót vagy saját zenét hallgatsz a szaunában?

A szaunázás élménye tovább fokozható a zenehallgatás élményével. A Wellis infraszauna és kombinált szauna fel van szerelve beépített sztereó FM rádióval, Bluetooth vevőegységgel, valamint USB és SD kártya bemenettel is. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy könnyedén csatlakoztasd telefonod vagy tableted a szaunához, hogy a pihenés közben se maradj a kedvenc zenéid nélkül. A szaunázás élménye így még szórakoztatóbb. Segíti az elmélyült kikapcsolódást és az érzelmi feltöltődést, esetleges relaxációt.

Szauna típusok: finn szauna és infraszauna, illetve kombinált szauna

A szaunák különböző technológiák és hőforrások kombinációját kínálják, szem előtt tartva az egyedi igényeket és preferenciákat. 
A finn szauna, a hagyományos szaunázás kedvelőinek ideális választás. Magas hőmérséklettel és alacsony páratartalommal rendelkezik, amely elősegíti a hatékony izzadást és a méreganyagok kiválasztását a szervezetből. Finn szaunáink között több méretközül is választhatsz aszerint, hogy hány személy fogja használni azt.

Az infraszauna egy másik népszerű típusa a szaunáknak, mely alacsonyabb hőmérsékleten működik, infravörös sugarakat használ a test fűtésére. A finn szaunákkal szemben az infraszaunában nem kell 80-100 0C-ban izzadni, mégis élvezheted ugyanazokat az egészségügyi előnyöket. Ezek a kandallótűz melegének érzetét nyújtják. 

Kattints ide, és nézd meg, milyen előnyei vannak még ennek típusú a szaunának! A kisebb helyigényű  1 személyes Wellis szauna, vagy 2 személyes Wellis szauna, mellett a kombinált 5-6 személyes Wellis szauna már társasági programot jelenthet. 

Az infraszauna kényelmes környezetet teremt, ahol akár 30 percet is eltölthetsz anélkül, hogy megerőltetnéd vele a szervezeted. Ez hatékonyan mélyen behatol az izmokba, segítve a regenerációt és a fájdalom enyhítését. Emellett az infravörös sugárzásnak számos bőr- és egészségügyi előnye is van.

Az infraszaunák mellett megjelentek kombinált szaunák is, amelyek ötvözik a finn és infraszaunák előnyeit, így a felhasználók mindkét típus előnyét élvezhetik. Ezek a kombinált szaunák tökéletesek azoknak, akik változatosabb élményre vágynak.
 
Megosztom
Magunkról
A cégünk 2003 óta foglalkozik fürdőszobai termékek értékesítésével.

Weboldalainkon jelenleg több, mint 15000 termék található. A kínálat bővítésén folyamatosan dolgozunk.

Széles választékunk nagyrésze a szolnoki bemutató termünkben is megtalálhatóak.
Népszerű bejegyzések
Népszerű cimkék

Miért mi?